ORT

Aanbod ORT terugbetaling van werkgever ontvangen?

Teken het aanbod voor je gemiste ORT niet zomaar! Claim je volledige bedrag!

Je hebt misschien al een aanbod ( vaststellingsovereenkomst) van je werkgever gekregen voor terugbetaling. Teken deze nog niet! Bereken hieronder eerst waar je wettelijk recht op hebt. Dit bedrag is vaak veel hoger dan het aanbod dat je nu krijgt. Dit kan tot wel 2 keer zoveel zijn. Zelfs als ze de eenmalige uitkeringen van 1,2% inhouden. FNV heeft zich altijd ingezet voor goede afspraken over de gemiste ORT die recht doen aan de uitspraak van de rechter. Maar door de starre houding van de werkgevers is de FNV genoodzaakt om dan maar via de rechter af te dwingen waar zorgmedewerkers recht op hebben.

Je vindt hier alle informatie over de ORT

Aangemeld voor ORT-claim? Bevestig uw deelname!

Heb je bij de FNV aangegeven dat je de gemiste ORT wilt claimen. FNV leden werkzaam in de thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen kunnen de gemiste ORT claimen. Sinds jouw aanmelding is er een cao-deal die werkgevers met de andere vakbonden hebben gesloten. Hierin zijn afspraken gemaakt om iedereen die recht heeft op gemiste ORT een aanbod te doen. Hoogstwaarschijnlijk heb je al een aanbod (vaststellingsovereenkomst) van jouw werkgever ontvangen.

Definitieve keuze maken: claimen of aanbod van werkgever accepteren

In deze nieuwsbrief zetten we de voor- en nadelen op en rij en vragen we je een definitieve keuze te maken. Claimen via de FNV of het accepteren van de vaststellingsovereenkomst. Om te kunnen bepalen welke keuze voor jou het meest voordeling is heeft een rekentool ontwikkeld. Door deze zorgvuldig in te vullen kun je inzichtelijk maken wat voor jouw persoonlijke situatie de meest voordelige is. Na het invullen van de rekentool vragen we je jouw definitieve keuze te bevestigen. 
•    Lees ook de toelichting van de rekentool>>
•    Bekijk het rekenvoorbeeld>>
•    Controleer het aanbod van uw werkgever (Vastellingsovereenkoms)>>

Wil je direct jouw deelname aan het claimen van uw gemiste ORT bevestigen? Klik hier>>

Wil je direct afzien van het claimen van gemiste ORT? Klik hier>>

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

ORT-rekentool

Heb je je nog niet aangemeld om je volledige ORT terug te claimen, maar wil je graag weten waar je recht op hebt? 

Bereken hier waar je wettelijk recht op hebt>>

Als je uiteindelijk een claim wilt indienen met hulp van de FNV, neem dan contact op met het contactcenter.

Contactcenter

Voor meer informatie kan je contact opnemen met ons contactcenter:

088 - 368  0 368

Ma t/m vrij 8.30 - 17.30 uur 
Ook bereikbaar vanuit het buitenland.

(Standaard tarief voor bellen naar vaste nummers, voor actuele tarieven zie je provider)

Word lid!

De FNV zet zich al jaren in voor menselijke zorg. Dit doen we op verschillende vlakken: 

  • Politiek: Samen met duizenden zorgmedewerkers hebben we dankzij de acties van de Red de Zorg-campagne de bezuinigingen op de zorg grotendeels teruggedraaid.
  • Cao VVT: In de cao wil de FNV afspraken maken om de werkdruk aan te pakken en de kwaliteit van zorg te verbeteren. De FNV tekent dan ook niet voor een cao die niks aan deze problemen doet.
  • Lokaal: De afspraken die we landelijk en in de cao maken moeten wel goed worden uitgevoerd. We strijden dan lokaal bij een zorginstelling of een gemeente voor menselijke zorg.
  • Rechtsbijstand bij arbeidsconflicten: De FNV staat leden o.a. bij het terugclaimen van de gemiste ORT.

Sluit je aan bij de duizenden collega's in de ouderenzorg en word lid van de grootste vakbond FNV. Samen staan we sterk!

Word nu lid>>