ORT

Eerste ORT claims succesvol!

Eerste werkgevers hebben achterstallig ORT nabetaald

De eerste FNV-leden (werkzaam bij Cordaan) hebben inmiddels hun rechtmatige ORT van de werkgever teruggekregen. Door het uitbrengen van de dagvaarding werd de druk op Cordaan opgevoerd waarna Cordaan ervoor koos om alsnog de ingediende vordering te betalen aan de FNV-leden.

Natuurlijk hopen we dat de dreiging of het starten van een rechterlijke procedure voor meer werkgevers aanleiding is om al over te gaan op uitbetalen van niet-betaalde ORT, maar niet elke werkgever geeft zich makkelijk gewonnen. Op dit moment lopen er dan ook al proefprocedures voor werknemers bij instellingen door heel het land, waaronder Amstelring, Laurens, Omring, Tangenborgh en ZZG. Deze procedures nemen naar verwachting nog zo’n halfjaar in beslag. Zodra hierover meer bekend is, worden de leden die zich reeds bij ons hebben gemeld hierover geïnformeerd.

ORT aanbod van werkgever ontvangen en deze nog niet geaccepteerd?
Teken dit aanbod niet zomaar, je hebt wellicht recht op veel meer!

Hoe weet je dat? bereken via onze rekentool hier waar je wettelijk gezien recht op hebt en vergelijk dit bedrag met het aanbod van je werkgever. Is het wettelijke bedrag (fors) hoger? Dan kun je als FNV lid het gehele bedrag terugclaimen via een rechterlijke procedure. HIER vind je de voorwaarden en meer informatie. Aanmelden voor een claim of meer informatie kan via 088-3680368 of bij het regiokantoor bij jou in de buurt. Mocht je het aanbod (vaststellingsovereenkomst) van de werkgever al geaccepteerd hebben, kun je helaas niet meer claimen via de FNV.

Word lid!

De FNV zet zich al jaren in voor menselijke zorg. Dit doen we op verschillende vlakken: 

  • Politiek: Samen met duizenden zorgmedewerkers hebben we dankzij de acties van de Red de Zorg-campagne de bezuinigingen op de zorg grotendeels teruggedraaid.
  • Cao VVT: In de cao wil de FNV afspraken maken om de werkdruk aan te pakken en de kwaliteit van zorg te verbeteren. De FNV tekent dan ook niet voor een cao die niks aan deze problemen doet.
  • Lokaal: De afspraken die we landelijk en in de cao maken moeten wel goed worden uitgevoerd. We strijden dan lokaal bij een zorginstelling of een gemeente voor menselijke zorg.
  • Rechtsbijstand bij arbeidsconflicten: De FNV staat leden o.a. bij het terugclaimen van de gemiste ORT.

Sluit je aan bij de duizenden collega's in de ouderenzorg en word lid van de grootste vakbond FNV. Samen staan we sterk!

Word nu lid>>