Aanbod ORT terugbetaling van werkgever ontvangen?

Teken het aanbod voor je gemiste ORT niet zomaar! Claim je volledige bedrag!

Je hebt misschien al een aanbod ( vaststellingsovereenkomst) van je werkgever gekregen voor terugbetaling. Teken deze nog niet! Bereken hieronder eerst waar je wettelijk recht op hebt. Dit bedrag is vaak veel hoger dan het aanbod dat je nu krijgt. Dit kan tot wel 2 keer zoveel zijn. Zelfs als ze de eenmalige uitkeringen van 1,2% inhouden. FNV heeft zich altijd ingezet voor goede afspraken over de gemiste ORT die recht doen aan de uitspraak van de rechter. Maar door de starre houding van de werkgevers is de FNV genoodzaakt om dan maar via de rechter af te dwingen waar zorgmedewerkers recht op hebben. De FNV gaat voor leden die dat willen de gemiste ORT terugclaimen. 

Aanmelden voor de collectieve claim is niet meer mogelijk. Leden kunnen nog wel met hulp van de FNV individueel een claim doen bij hun werkgever over hun gemiste ORT. Alleen leden die voor 1 januari 2017 lid waren van de FNV kunnen gemiste ORT claimen. Zij kunnen contact opnemen met ons contactcenter:  

088 - 368  0 368

Ma t/m vrij 8.30 - 17.30 uur 
Ook bereikbaar vanuit het buitenland.
(Standaard tarief voor bellen naar vaste nummers, voor actuele tarieven zie je provider)

 

Bereken je wettelijk gemiste ORT

Werkgevers hebben met de andere vakbonden een cao-deal gesloten waar ze ook afspraken hebben gemaakt over de gemiste ORT. In plaats van jullie te betalen waar je recht op hebt, gaan werkgevers alle zorgmedewerkers die ORT misgelopen zijn een aanbod doen. Dit aanbod kan 40 tot 60 procent zijn van waar je recht op hebt. Als je ingaat op het aanbod, zal zie je af van de ORT waar je wettelijk gezien recht op zou hebben. Je wettelijke recht kan dus wel 50% verschillen met het aanbod je krijgt. Daarnaast moet je in de cao ook drie verlofdagen inleveren om je eigen ORT te betalen. Wil je een indicatie waar je wettelijk recht op hebt? Bereken dan met onze rekentool waar je recht op hebt!