Onderhandelingen cao VVT alsnog van start

20 april 2012

Zorgwerkgevers lieten vandaag weten alsnog te willen onderhandelen over een nieuwe cao verpleeg-, en thuiszorg (VVT). Abvakabo FNV is hier blij mee. Op 4 april braken deze werkgevers de onderhandelingen af en sindsdien hebben wij op alle mogelijke manieren geprobeerd de werkgevers aan tafel te krijgen. Gisteren kwamen bijvoorbeeld bij verschillende zorginstellingen medewerkers in actie.

Op een bijeenkomst met honderden actieve leden uit het hele land hebben we voorstellen geformuleerd om de hoge werkdruk en de doorgeslagen flexibilisering aan te pakken. Dit is slecht voor de medewerkers en slecht voor de zorg. Daarnaast wil Abvakabo FNV meer waardering voor de medewerkers in de verpleeghuizen en thuiszorg en dit betekent in ieder geval handen af van de ORT (onregelmatigheidstoeslag)

Landelijke bijeenkomst 25 april

Een dag voor de aankomende onderhandelingen organiseren we een landelijke bijeenkomst op het Plein in Den Haag. Deze bijeenkomst is heel belangrijk. Werkgevers willen nog meer flexibiliteit (onzekerheid) kunnen eisen van hun medewerkers en o.a. de ORT afschaffen en vervangen door een flex-tax: je krijgt alleen nog een toeslag als je bereid bent om altijd en overal alle diensten te draaien. Daarnaast zijn de werkgevers van mening dat iedereen tevreden is en er niks mis is met de kwaliteit van de zorg; hooguit af en toe wat incidenten. Echter Abvakabo FNV kreeg afgelopen weken honderden meldingen van misstanden in de zorg binnen op het meldpunt. Veelal door een tekort aan collega's, een te hoge werkdruk en een absurde flexibiliteit.

Daarom roepen wij alle zorgmedewerkers op om woensdag 25 april naar Den Haag te komen! De misstanden worden dan gepresenteerd. We zullen de misstanden overhandigen aan fractievoorzitters in de tweede kamer en de inspectie. Zorgwerkgevers zijn helaas niet bereid te komen.

Tot 25 april. Voor een goede cao VVT, voor een goede zorg!

Meer nieuws

Nachtelijke actie bij AxionContinu Lopik voor meer collega’s

18 september 2017

Medewerkers van de Utrechtse zorginstelling AxionContinu, locatie De Schutse in ...

Lees meer

Prioriteit voor nieuw kabinet om ouderenzorg weer op peil brengen

02 augustus 2017

‘Hier waarschuwen wij al jaren voor’, zegt John van Mullem ...

Lees meer

Bitterkoekjes en honderden handtekeningen voor Raad van Bestuur De Kwadrantgroep

17 juli 2017

Medewerkers van zorginstelling De Kwadrantgroep in Drachten zijn het zat ...

Lees meer