Petitie De Kwadrantgroep

Teken de petitie voor meer collega’s, tijd en waardering

Wij, zorgmedewerkers georganiseerd in de FNV, eisen meer collega’s, meer tijd en meer waardering. Al meer dan 500 van onze collega’s spraken hun steun uit voor onze eisen door de petitie te tekenen. Vind jij het ook tijd om samen op te komen voor onszelf, ons werk en onze cliënten? Teken ook de petitie!

Wat eisen wij?:

  • Meer collega’s: alleen dan kunnen de werkdruk en het hoge ziekteverzuim omlaag. We willen geen gedwongen ontslagen meer. De contractgrootte binnen De Kwadrantgroep is gemiddeld 16 uur! We verdienen grotere en vaste contracten. Ook eisen we een goede bezetting met plek voor niveau 1 en niveau 2 collega’s.
  • Meer tijd: voor ons én voor onze cliënten. We willen voldoende pauzes, niet meer in eigen tijd hoeven te werken en altijd maar beschikbaar moeten zijn. Keer op keer wordt onze privétijd geclaimd, waardoor ons privéleven in de knel komt. Als er een collega ziek is, moeten wij het opknappen. Er moet voor alle collega’s in de thuiszorg een reëel reistijd zijn van cliënt naar cliënt. We willen weer met onze bewoners een ommetje kunnen maken.
  • Meer waardering: we werken elke dag keihard voor goede menselijke zorg. We hebben er meer taken en verantwoordelijkheden bij gekregen. We willen dat de verantwoordelijkheid ligt daar waar die hoort en dat lasten eerlijk verdeeld worden. Wij moeten nu alles zelf maar oplossen. Wij willen waardering voor onze hoge inzet.

Steun je deze eisen? Teken ook: