Kom 19 juni ook naar het Zorgdebat!

Gaat van Rijn ingrijpen? Wat vinden de politieke partijen?

Kom naar het zorgdebat!

Op 19 juni organiseert FNV het zorgdebat ‘Red de Zorg’. Tijdens het debat maken we het totaal aantal handtekening bekend van mensen die de  Volkspetitie getekend hebben en gaan we deze aanbieden. De Staatssecretaris is uitgenodigd! Sinds begin dit jaar zijn de nieuwe zorgwetten van kracht. Hierdoor krijgen mensen minder of geen zorg. Tijdens dit debat vragen we de Kamerleden wat zij van de bezuinigingen vinden. Moet de Staatssecretaris ingrijpen? Ja of nee? Met het debat op 19 juni roepen we de Kamerleden op voorop te gaan in het verdere verzet tegen de nieuwe zorgafbraakwetten. Daarnaast gaan we op 19 juni bespreken hoe de vervolgacties eruit gaan zien. Sta op voor goede zorg en kom ook op 19 juni naar het Zorgdebat in Den Haag!

Wat: Zorgdebat Red de Zorg
Wanneer: 19 juni -12:30 – 15 uur
Waar: Hofplaats, Den Haag 

Geef je hieronder op! Voor lunch wordt gezorgd!

Het is helaas niet meer mogelijk om je op te geven voor de bussen. Heb je je al reeds opgegeven voor de bussen, kijk dan hier voor de opstapplaatsen en vertrektijden.

Stel je vraag aan de politiek!

Heb je een vraag aan staatssecretaris Van Rijn of aan de politiek? Stel de vraag dan hier. We kiezen een aantal vragen uit die we in het debat gaan stellen.

Indien van toepassing

Kijk hier voor de opstapplaatsen van de gratis bussen>>

Massale steun Volkspetitie ‘Red de Zorg’

Op 1 mei lanceerden FNV en CNV samen  de Volkspetitie ‘Red de Zorg’. Met deze Volkspetitie wil de FNV een breed maatschappelijk debat en verzet organiseren. De volkspetitie is inmiddels meer dan 200.000 keer getekend. Ook is er veel steun voor de volkspetitie. Zo steunen onder andere Jan Slagter van omroep Max. De landelijke cliëntenraden, Paul Witteman, Willeke Alberti, Albert Verlinde en vele anderen steunen de Volkspetitie. Met de volkspetitie willen we laten zien dat heel veel mensen in Nederland zich zorgen maken over de kwaliteit van zorg. Heb je de volkspetitie nog niet getekend? Teken die dan nu hier>>

Falend zorgbeleid

Het kabinet bezuinigt 3 miljard op de langdurige zorg. Het kabinet sluit de (verzorgings)huizen en bezuinigt tegelijkertijd op de zorg thuis, dit kan niet! Op 20 mei, verantwoordingsdag, publiceerde de FNV het rapport ‘falend zorgbeleid’. Het rapport toont aan dat door de nieuwe zorgwetten het zelfstandig langer thuis wonen onder druk komt te staan. Ook laat het zien dat er voor kwalitatief goede zorg voldoende professionele krachten nodig zijn en dat het zorgwerk niet door vrijwilligers over genomen kan worden. 
Daarom willen wij: 

  • Geen bezuinigingen op de zorg thuis;
  • Geld voor zorg moet aan zorg worden besteed, we stellen paal en perk aan winsten, bureaucratie en topbeloningen;
  • Een norm voor voldoende personele bezetting in een zorginstelling, zodat cliënten altijd de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben;
  • Werken in de zorg is een vak. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn van enorme waarde, maar kunnen nooit professioneel zorgpersoneel vervangen.
  • Echte banen in de zorg. Van een baan in de zorg moet je zelfstandig kunnen leven. We willen geen gedwongen zelfstandige zonder rechten zijn of verplicht worden loon in te leveren.

Lees hier het hele het rapport.