Aanmelden kaderberaad 17 mei: Voor menselijke zorg

De zorg staat op een belangrijk keerpunt. We hebben de afgelopen jaren met succes actie gevoerd om de zorg weer menselijk te maken. We hebben vanuit de politiek belangrijke toezeggingen op belangrijke punten. De onderbezetting in de verpleeghuizen wordt aangepakt door de bezettingsnorm die er gaat komen. De race naar de bodem in de thuiszorg is gestopt omdat gemeenten bij nieuwe aanbestedingen reële tarieven moeten gaan gebruiken op basis van een betere loonschaal in de cao. Maar we zijn er nog niet. We moeten nu doorpakken zodat deze afspraken goed worden uitgevoerd en de verslechteringen in de laatste cao die FNV niet heeft getekend aanpakken.

17 mei willen we met jou en tal van andere collega’s de stand van zaken bespreken en gaan werken aan een plan om de successen te verzilveren. Alleen als we samen opstaan en druk op politiek en werkgevers blijven zetten kunnen we de zorg weer menselijk maken.

Doe mee voor goede zorg en meld je aan!

Denk en praat mee over de campagnestrategie en over de resultaten die we willen halen. Wie weet wordt jouw idee wel omgevormd tot een ludieke actie! Kom op 17 mei naar het kaderberaad in Utrecht en praat, denk en doe mee voor goede zorg!

Wat: Kaderberaad VVT
Wanneer: Woensdag 17 mei
Tijd: Start 19.30 uur (inloop vanaf 17.30 uur met eten)
Waar: PKN, Joseph Haydnlaan 2A, 3533 AE Utrecht

Bezettingsnorm verpleeghuizen

Dankzij de aanhoudende acties van zorgmedewerkers georganiseerd in de FNV is er eindelijk een toezegging dat er een bezettingsnorm voor verpleeghuizen komt. Deze bezettingsnorm moet er in 2018 zijn. Nu moeten we doorpakken! In Den Haag zijn ze bezig om een nieuw kabinet te vormen. Een ding is zeker dat er extra geld komt voor de ouderenzorg. Aan jullie de taak om de noodzaak van een goede bezettingsnorm aan de politiek duidelijk te maken. Praat mee en denk mee hoe we dit voor elkaar gaan krijgen.

Race naar de bodem in de thuiszorg gekeerd

Sinds de invoering van de marktwerking in de thuiszorg is er een race naar de bodem. Dankzij de acties van de thuiszorgmedewerkers is er een bodem voor de thuiszorg bij nieuwe aanbestedingen. In de nieuwe cao staat dat er een nieuwe schaal voor de thuiszorg komt. Dit zou betekenen dat thuiszorgmedewerkers na jaren inleveren tot wel 20 procent er op vooruit zouden gaan. Maar werkgevers laten zich van hun slechtste kant zien en proberen via technische redenen onder deze nieuwe loonschaal uit te komen. Samen moeten we een plan maken om deze schaal alsnog in werking te laten treden.

Cao vol verslechteringen

In de laatste cao hebben werkgevers met de andere bonden een cao afgesproken die volstaat met verslechteringen. Alle zorgmedewerkers moeten 3 vakantiedagen inleveren om hun eigen loonsverhoging te betalen. De doorgeslagen flex en onzekerheid wordt niet aangepakt, sterker nog deze worden alleen maar groter. Wat kunnen we doen om deze verslechteringen tegen te gaan en hoe zorgen we er voor dat de werkgevers dit volgende keer het niet weer op een akkoordje gooien met de andere bonden?